Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
 

Tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus!

Klikkaa ja tutustu

 
 

Suosittele:

 

Tykkää:

 

Ilmanvaihto

Ilmanvaihdon toimintaperiaate

Hyvänä perussääntönä voidaan pitää, että ilman pitää vaihtua asuintalossa yhden kerran kahdessa tunnissa. Keittiöstä liesituulettimen tai liesikuvun putki johdetaan omana poistoputkena katolle. Poistoilmaventtiilit sijaitsevat niin sanotuissa likaisissa tiloissa esim. WC:ssä ja tuloilma tuodaan puhtaista tiloista sisään kuten makuuhuone.

Painovoimainen ilmanvaihto

Vanhat talot esim. Rintamiestalo on tyypillisesti rakennettu siihen aikaan, jolloin tehtiin painovoimaisia ilmanvaihtoja. Yleensä poistokanavat muurattiin savupiippuun. Taloja on voitu peruskorjata tai laajentaa vuosien saatossa jolloin ilmanvaihto on voinut jäädä puutteelliseksi. Tärkeää on, että kosteista tiloista kosteus poistuu mahdollisimman nopeasti ja talo saa myös korvausilmaa. Kosteisiin tiloihin voidaan asentaa kosteus anturilla varustettu puhallin, joka tehostaa ilman kiertoa. Painovoimainen ilmanvaihto on myös hyvin herkkä sään vaihteluille. Nykypäivän uusiin asuintaloihin ei voi enää tehdä painovoimaista ilmanvaihtoa.

Koneellinen poistoilmanvaihto

Koneellisella poistoilmanvaihdolla tarkoitetaan talon katolle asennettua poistopuhallinta, joka imee talosta ilmaa ulos. Tarvitaan myös korvausilmaventtiilit, jotka usein asennetaan seinäpintaan tai ikkunanpuitteeseen. Näin estetään korvausilman hallitsematon tulo talon sisään esim. savupiipun kautta. Koneellisen poistoilmavaihdon ero painovoimaiseen on siinä, että ilmaa liikuttava voima synnytetään puhaltimella.

Koneellinen poistoilmanvaihto säädetään venttiileillä vastaamaan säädösten vaatimaa poistoilmaa. Ilmanvaihtokanavien vanhetessa putken pintaan muodostuu nukkaa joka hidastaa ilmavirtaa ja on myös paloriski. Kanavat tulee omakotitalossa nuohota ja puhdistaa 10 vuoden välein.

Koneellinen tulo- poisto ilmanvaihto

Tyypillisesti ilmanvaihtokone tuo hallitusti ilmaa sisälle ja samalla poistaa jäteilman ulos.

Ilmanvaihtokoneet ovat varustettu lämmön talteenotolla jolloin energiaa säästyy. Passiivisessa talteenotossa ilma ohjataan ristikkäiskennon läpi, tai pyörivän talteenottokennon lävitse. Ilmanvaihtokoneissa on myös suodattimet jotka vaativat huoltoa ja vaihtoa. Ilmanvaihtokanavat tulee nuohota 10 vuoden välein asuintaloissa. Tulo-poistoilmanvaihto säädetään noin 10% alipaineiseksi.

Poistoilmalämpöpumppu ilmanvaihto

Poistoilmalämpöpumput on lisääntynyt samalla kun energiamääräykset ovat kiristyneet. Poistoilmalämpöpumput ottavat lämpöä talteen kylmäaineen avulla. Kompressori nostaa kylmäaineen painetta jolloin lämpötila nousee. Lämpöä voidaan käyttää lämmitykseen, käyttöveteen tai tuloilman lämmitykseen. Poistoilmalämpöpumput on järkevä ratkaisu uudiskohteissa alle 200 neliön taloissa. Poistoilmalämpöpumppujen tekniikka ja helppokäyttöisyys on kehittynyt viime vuosina ja yhä useampi valitsee juuri poistoilmalämpöpumpun lämmitysjärjestelmäänsä. Poistoilmalämpöpumppu soveltuu vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin parhaimmillaan matalalämpöiseen lattialämmitykseen.

Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen

Ilmanvaihtokanavat tulee määräysten mukaan nuohottava 10 vuoden välein. Nuohous tapahtuu tyypillisesti jäykän vaijerin päässä olevan pyörivän harjan avulla. Ilmanvaihtokanavaan asennetaan alipainepuhallin suodattimella, jolloin puhdistus tapahtuu siististi ja ympäristöä turmelematta. Haastetta puhdistukselle aiheuttavat yleensä riittävien puhdistusaukkojen puuttuminen. Toisinaan niitä joudutaan tekemään lisää. Puhdistuksen jälkeen ilmanvaihto on mitattava ja säädettävä paikoilleen.

Suosittele:

Tykkää:

Varaaja.com verkkokauppa

Lämminvesivaraajat, aurinkoenergia, sähkökattilat, puukattilat, lattialämmitys ja varaosat


Lämpöpumppuhuolto.com verkkokauppa

Ilmalämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpö, kiertovesipumput, lämmönsäätimet ja varaosat


Vesikauppa.com

Vesianalyysit, vedensuodattimet, vesipumput, kalvopainesäiliöt, jätevedenkäsittely, kalkinhajottajat, vesi- ja wc-kalusteet sekä varaosat


Ilmainen kartoitus

Tutustu ja tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus.


Suunnittelu

Parhaat ratkaisut sinun toiveesi huomioon ottaen.


Asennus

Ammattilaisen tekemät asennukset.


Huolto & korjaustyöt

Nopeat huolto- ja korjauspalvelut


 

Tiedotteet

ETSIMME UUSIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA

Tarjoamme luotettavaa kumppanuutta yrityksille, jotka haluavat verkostoitua. Kumppaniyritykset toimivat osana Mr.LVI:n verkostoa itsenäisinä yrityksinä tai yrittäjinä. Mikäli kiinnostus heräsi, soita, laita sähköpostia tai poikkea käymään.

Yritys

LUPAAMME ASIAKKAILLE

  1. Saat hyvää ja ystävällistä asiakaspalvelua.
  2. Ole huoleti. Meillä työn tekee koulutettu ammattilainen.
  3. Tekninen tuki auttaa ja neuvoo sinua kun tarvitset apua.
  4. Meiltä saat huollon tai korjauksen nopeasti.
  5. Tarvittaessa saat apua ja neuvoja myös ostosten jälkeen.