Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
 

Tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus!

Klikkaa ja tutustu

 
 

Suosittele:

 

Tykkää:

 

Vesi- ja viemäri

Vesikaivo

Suomessa on noin 700 tuhatta talousvesikaivoa. Kaivotyyppejä on kolmenlaisia, on vesirengaskaivo, porakaivo sekä siiviläputkikaivo. Veden laatu kaivossa saattaa vaihdella maantieteellisesti ja jopa naapurien välillä huomattavasti. Tärkeintä kaivoissa on estää pintavesien pääsy kaivoon joka pilaa veden. Vesikaivo tulisi huoltaa myös säännöllisin väliajoin ja aina tarpeen vaatiessa.

Vesianalyysi

Vesianalyyseillä voidaan tarkastaa veden käyttökelpoisuus näytteenotto hetkellä. Vesianalyysejä on erilaisia. Voidaan etsiä joko putkistolle ja lvi- laitteille haitallisia aineita kuten esim. suola, kalkki, rauta jne. tai sitten ihmiselle ja terveydelle vaarallisia aineita kuten Radon, Mangaani, Uraani tai bakteerit. Watman vesianalyyseillä on helppo tutkituttaa veden laatu. Tarvittaessa autamme näytteen ottamisesta vedestä.

Vedensuodatin

Vedensuodattimilla päästään suurimmasta osasta kaivoveden ongelmista eroon. Suodattimen valinta alkaa aina kaivoveden tutkimisella vesianalyysillä. Automaattiset vedensuodattimet on yleensä varustettu automatiikalla, joka tekee suodattimen taas käyttökuntoon pesuohjelman jälkeen. Mekaaniset kiintoainepatruunat on tarkoitettu isompien suodattimien etusuodattimiksi tai vähäisten vedessä esiintyvien kiintoaineiden poistoon. Käänteisosmoosisuodatin on tehokas silloin kun vedestä pitää poistaa liuennutta suolaa, uraani, fluoridia. Ilmastuslaitteet ovat tarkoitettu vedessä olevien kaasujen poistoon, kuten Radon. UV-säteilijällä saadaan bakteerit eliminoitua.

Vesipumppu

Omalla kaivolla varustetut kiinteistöt tarvitsevat painevesilaitoksen, joka koostuu vesipumpusta, painesäiliöstä ja painekytkimestä. Vesipumppuja on avokaivopumppu, porakaivopumppu, ejektoripumppu, Jet-pumput sekä vesirengaspumput, niin sanotut navetta pumput. Vesipumpun valintaan vaikuttaa vesikaivon tyyppi, käyttötarkoitus sekä tarvittava nostokorkeus ja matka.

Porakaivopumpun yleisin rikkoutumisen syy on viallinen tai väärin säädetty moottorisuoja. Myös painesäiliön esipaine on tärkeä tarkastaa, koska porakaivojen käynnistysmäärä on suositeltu maxim.20 kpl/ tunnissa. Joskus myös porakaivo voi sortua ja tukkia pumpun niin, että vettä ei tule.

Lämminvesivaraaja

Käyttöveden lämmitin, varaaja, boileri, sama laite monta nimeä. Yleensä sähkövastuksella lämmitettävä vesisäiliö, jota ohjataan termostaatilla ja sähkön syötöllä yö/jatkuva sähkö.

Tänä päivänä ei ole hirveästi merkitystä onko varaaja lämpiämässä yöllä vai päivällä koska sähkön hinnat on melkein sama. Parhaiten säästöjä tulee lämpimän veden käyttötottumuksia seuraamalla ja muuttamalla. Lämminvesivaraajan kestoikä on noin 15 - 20 vuotta. Huoltoa kannattaa kuitenkin varautua tekemään, riippuen veden laadusta ja käytöstä. Varaajissa on kolmenlaista korroosiosuojaa, RST teräs, emaloitu sekä kuparivuorattuja. Valintaa helpottaa muutama muistisääntö. RST, normaaleihin hyvälaatuisiin kaupunkivesiin, Emali soveltuu parhaiten vaikeisiin vesiolosuhteisiin, sen lasituspinnan takia. Poikkeuksena kuitenkin vedet joissa on Fluoridia. Kuparivuorattu säiliö voidaan asentaa lähes kaikkiin vesiolosuhteisiin, mutta tulee huomioida ettei PH- luku laske alle 6,5. Varaajan koko määräytyy yleensä tarvittavan käyttöveden tarpeesta. Lämminvesivaraaja antaa yleensä kaksi kertaa tilavuutensa suihku lämmintä vettä kertasaannolla kun veden virtaus on 12 litraa /min.

Saniteettikalusteet

Saniteettikalusteet, eli vesikalusteet Wc-pönttö, lavuaari, keittiöallas, suihkukaappi ovat yleensä erittäin pitkäikäisiä. Saniteettikalusteiden vaihtoa pitkitetään usein tarpeettoman kauan, vaikka niiden puhtaanapito ja hygieenisyystaso eivät olisikaan enää sitä mitä tulisi olla. Nykypäivän uusien vesikalusteiden pinnat ovat helppoja pitää puhtaina. Wc- pönttöjen vesisäiliön sisään on asennettu erillinen muovinen säiliö, joka estää hikoilun ulospäin. Sisäänrakennettu muovinen säiliö ehkäisee myös lämpötilaeroista johtuvat mahdolliset halkeamiset.

Vesihanat ovat arkipäivää ja niiden käyttö tulisi olla helppoa ja tarkoituksenmukaista. Usein kuitenkin nähdään hanoja jotka tiputtelevat, ovat jäykkiä, eivät sulkeudu ja vesi roiskuu minne sattuu.

Uusien hanoja valittaessa kannattaa vertailla mistä materiaaleista valmistettu ja että varaosia on saatavilla. Yksi tärkeä asia jota kaupasta ostaessa ei huomaa on ääni, joka hanasta tulee. Markkinoilla on erittäin äänekkäitäkin hanoja.

Käyttövesisaneeraus

Vanhat käyttövesiputket on hyvä vaihtaa vanhoissa kiinteistöissä uusiin, pintaan asennettavilla putkilla. Silloin jos vanhat putket on asennettu lattian alle, riski vuotoon on todellinen. Riski kasvaa sen mukaan miten kosteissa olosuhteissa putkisto kulkee. Putkimateriaaleina käytetään nykypäivänä komposiittimuovia, tai kuparia. Mikäli tehdään isompaa remontti ja availlaan seiniä ja kattoja, voidaan käyttää Pex- putkea suojaputkessa jolloin kaikki putket jää piiloon. Tarvittaessa putkisto voidaan piilottaa myös koteloimalla pois näkyviltä. Käyttövesiremontti kestää 2-4 päivää riippuen kohteen koosta ja vaativuudesta. Uudet liitostavat ovat nopeita tehdä sekä paloturvallisia kun tulta ei tarvitse käyttää.

Viemäröinti

Kaavoitetulla alueilla on kunnallinen viemäriverkosto tai ainakin suunnitelma joka velvoittaa kiinteistön omistajan liittymää kunnalliseen viemäriin. Viemäri on tehty mahdollisuuksien mukaan viettoviemärinä. Nykypäivänä myös pienet jätevesipumppaamot ovat yleistyneet, jolloin säästytään kalliilta kaivaus ja räjäytystöiltä.

Hajavesialueilla Jätevesi ja viemäröintiin liittyvät lainsäädäntö ja asetukset on muuttunut viimevuosina. Vuonna 2011 astui uusi hajavesialueita koskeva laki joka määrää kiinteistöjen jätevesien olevan kunnossa viimeistään 15.3.2016 mennessä. Poikkeuksena vanhemmat ihmiset jotka automaattisesti saavat vapautuksen. Heidän on täytynyt täyttää 68 vuotta ennen 19.3.2011 ja asuneet vakituisesti kiinteistöllä. Myös asunnot joissa on ainoastaan kantovesi ja kuivakäymälä on vapautettu jätevesiratkaisusta.

Jätevesiratkaisuina hajavesialueilla on käytetty pienpuhdistamoa, sakokaivoa, imeytyskenttää, sekä lokasäiliötä johon kaikki jätevedet kerätään. Näistä jokaisella kunnalla on omille alueille suosituksensa ja määräyksensä.

Suosittele:

Tykkää:

Varaaja.com verkkokauppa

Lämminvesivaraajat, aurinkoenergia, sähkökattilat, puukattilat, lattialämmitys ja varaosat


Lämpöpumppuhuolto.com verkkokauppa

Ilmalämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpö, kiertovesipumput, lämmönsäätimet ja varaosat


Vesikauppa.com

Vesianalyysit, vedensuodattimet, vesipumput, kalvopainesäiliöt, jätevedenkäsittely, kalkinhajottajat, vesi- ja wc-kalusteet sekä varaosat


Ilmainen kartoitus

Tutustu ja tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus.


Suunnittelu

Parhaat ratkaisut sinun toiveesi huomioon ottaen.


Asennus

Ammattilaisen tekemät asennukset.


Huolto & korjaustyöt

Nopeat huolto- ja korjauspalvelut


 

Tiedotteet

ETSIMME UUSIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA

Tarjoamme luotettavaa kumppanuutta yrityksille, jotka haluavat verkostoitua. Kumppaniyritykset toimivat osana Mr.LVI:n verkostoa itsenäisinä yrityksinä tai yrittäjinä. Mikäli kiinnostus heräsi, soita, laita sähköpostia tai poikkea käymään.

Yritys

LUPAAMME ASIAKKAILLE

  1. Saat hyvää ja ystävällistä asiakaspalvelua.
  2. Ole huoleti. Meillä työn tekee koulutettu ammattilainen.
  3. Tekninen tuki auttaa ja neuvoo sinua kun tarvitset apua.
  4. Meiltä saat huollon tai korjauksen nopeasti.
  5. Tarvittaessa saat apua ja neuvoja myös ostosten jälkeen.